retete dukan
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Se poate consuma la:


Retete Croaziera PV 
Retete Etapa Consolidare 
Retete Etapa Stabilizare 
Friptura de vita, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Un fel de mancare din carne de vita, de inspiratie toscana!
Ingrediente:

  • 1,5 kg muschi de vita
  • 2 tulpini de telina, tocate
  • 1 ceapa medie , tocata
  • 2 morcovi mari , tocate
  • 3 catei de usturoi , tocati
  • 1 cana ciuperci
  • sare si piper
  • 1/2 ceasca patrunjel proaspat
  • 1 kg rosii tocate
  • 1/2 l de supa de carne

Mod de preparare:

  1. Asezonati carnea  cu sare și piper.
  2. Se incinge  tigaie antiaderenta si se gateste muschiul pe toate partile, pana isi schimba culoarea.
  3. Se scoate si se tine cald.
  4. In tigaie se adauga ceapa, usturoiul, morcovul, telina si lse gatesc pana cand se inmoaie.
  5. Intr-o oala se adauga ciupercile, legumele trase la tigaie si rosiile.
  6. Se condimenteaza cu sare și piper.
  7. Se aduce la fierbere si se adauga muschiul.
  8. Se adauga o cantitate suficienta de supa de carne, astfel incat friptura sa fie acoperita 3/4 si se da focul pe minum.
  9. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic timp de 3 ore, oala se agita la  fiecare 30 de minute , si adsuga supa de carne suplimentar dupa cum este necesar, in cazul în care sosul se reduce prea mult .
  10. Daca preferați friptura gatita in cuptor, puneți vasul termorezistent cu friptură si sosul in cuptorul preincalzit la 150 de grade.
  11. Gatiti timp de 3 ore .
  12. Cand friptura este gata, se scoate pe un tocator si se acopera cu folie de aluminiu .
  13. Dati focul tare, sub sos , si gatiti -l pana cand s-a ingrosat .
  14. Se adauga patrunjelul si se amesteca.
  15. Se taie friptura in felii subțiri si se serveste cu  sos.

S-ar putea sa iti placa:

Lasati un Raspuns