retete dukan
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Se poate consuma la:


Retete Croaziera PV 
Retete Etapa Consolidare 
Retete Etapa Stabilizare 
Sarmale, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Nu trebuie sa asteptam Sarbatorile ca sa mancam delicioasele sarmale!

Ingrediente:

  • 1  varza murata
  • 400 grame carne de maca tocata
  • 1 ceapa tocata marunt
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • condimente: cimbru, rozmarin, boia de ardei , etc .
  • pasta de tomate

Mod de preprare:

  1. Daca varza murata este prea sarata se pune in apa rece si se lasa la desarat.
  2. Apoi se scurge bine,  se scoate cotorul si se pregatesc frunzele pentru sarmale.
  3. Varza ce ramane de la pregatirea frunzelor se toaca marunt.
  4. Carnea se amesteca impreuna cu condimentele, sarea si ceapa.
  5. Se ruleaza carnea in frunzele de varza.
  6. Intr-o craticioara, se pune pe fund varza tocata marunt apoi se aranjeaza sarmalele circular.
  7. Cand aveti facut un rand de sarmale, ungeti-le cu pasta de tomate, puneti cateva boabe de piper si o bucata de frunza de dafin.
  8. Continuati operatiunea pana terminati sarmalele.
  9. Ultimul rand de sarmale se acopera cu varza tocata.
  10. Se toarna apa clocotita in craticioara cat sa acopere sarmalele, se pune un capac si se baga craticioara in cuptor la temperatura medie.
  11. Dupa 30 de minute scoateti capacul pentru ca apa sa se evapore si varza de deasupra sa se rumeneasca.
  12. Cand varza este rumenita, sarmalele sunt gata.

S-ar putea sa iti placa:

Lasati un Raspuns