retete dukan
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Se poate consuma la:


Retete Croaziera PP 
Retete Croaziera PV 
Retete Etapa Consolidare 
Retete Etapa Stabilizare 
Tort cu crema de portocale, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Ideal pentru micul dejun , insotit de o cana cu ceai sau lapte degresat!

Ingrediente:
Pentru blat

  • 8 linguri de tarate de ovaz
  • 4 linguri de tarate de grau
  • 2 linguri de lapte praf degresat
  • 2 linguri cacao degresata (optional)
  • 6 linguri de branza 0,2 % grasime
  • 3 oua intregi + 3 albușuri de ou
  • 1 pachet praf de copt
  • esenta de migdale
  • indulcitori

Pentru crema:

  • 1/2 litru de lapte 0,1% grasim
  • 1 pastaie de vanilie
  • indulcitor
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura amidn de porumb
  • 2 foi de gelatină
  • esenta de portocale

Mod de preparare:

Blat:

  1. Intr-un castron , se amesteca tarate , cacaoa, laptele praf si praful de copt .
  2. Se adauga branza, se amesteca bine , apoi se pun si ouale intregi si cele 3 albușuri de ou .
  3. Se amesteca pana cand se btine un preparat omogen.
  4. Se adauga esenta si indulcitorul si se amesteca foarte bine.
  5. Se toarna compzitia intr-o tava de copt captusita cu hartie de copt , udata anterior si stoarsa.
  6. Se coace la 180 ° C timp de 45 minute . Verificati cu o scobitoare .

Crema :

  1. Se inmoaie foile de gelatina in apăa rece, timp de 5 minute .
  2. Se toarna laptele degresat intr-o cratita, se adauga pastaia de vanilie taiata in doua si se fierbe .
  3. Intr-un castron , se amesteca galbenusurile cu indulcitorul, amidonul de porumb si esenta de protocale.
  4. De indata ce laptele fierbe, opriți focul si scoateți pastaia de vanilie.
  5. Se toarna laptele peste compozitia de oua, amestecand ușor .
  6. Se toarna amestecul rezultat intr- o cratita si se incalzeste la foc mic pentru a se ingrosa.
  7. Se opreste focul si se adaugs gelatina.
  8. Se lasa sa stea la temperatura camerei timp de 1 ora si la frigider timp de 2 ore , astfel incat crema sa aiba consistența optima .
  9. In cele din urma se taie blatul in 8 bucati,  fiecare bucata in jumătate , si se unge cu crema cu aroma de portocale.

S-ar putea sa iti placa:

Lasati un Raspuns