retete dukan
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Se poate consuma la:


Retete Croaziera PP 
Retete Croaziera PV 
Retete Etapa Consolidare 
Retete Etapa Stabilizare 
Tort Diplomat, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Un tort cu jeleu multicolor, un deliciu!

Ingrediente:
Blat:

  • 3 oua
  • 100 ml apa sau cola zero
  • indulcitor pudra dupa gust
  • 2 linguri de tarate de ovaz rasnite
  • un varf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • arome,esente

Jeleu:

  • 500 ml ceai de soc
  • 500 ml ceai de fructe
  • 500 ml ceai de menta
  • indulcitor dupa gust
  • 500 ml lapte degresat
  • 4 plicuri de gelatina praf
  • arome,esente

Mod de preparare:
Blatul:

  1. Taratele se pun la inmuiat cu apa sau cola zero si praful de copt.
  2. Se bat albsurile cu sarea spuma.
  3. Galbenusurile se amesteca impreuna cu indulcitorul pana ce isi schimba culoarea.
  4. Peste galbenusurile frecate se adauga taratele inmuiate, aromele si apoi albusurile batute,se amesteca incet.
  5. Se pun intr-o forma tapetata cu hartie sau de yenna unsa cu putin ulei,se da la cuptor, se coace foarte  repede.

Jeleurile:

  1. Se fac cele 3 ceaiuri separat.
  2. In fiecare se pune indulcitor, ce aroma ne place si se pune gelatina pregatita conform instuctiunilor de pe pachet.
  3. Se dau toate la rece, dupa ce s-au racit cu un cutit se taie jeleul cubulete,iar peste ele se pun 500ml de lapte care deasemenea a fost indulcit si in el se mai pune 1 pachetel de gelatina.
  4. Se baga in frigider pentru aproximativ 20 min, cat sa se inchege putin.
  5. In forma in care am copt blatul se pune o folie alimentara,  blatul si apoi jeleul care s-a inchegat putin.
  6. Se da la rece peste noapte.

Multumim pentru reteta, Mamy Vio!


S-ar putea sa iti placa:

Lasati un Raspuns